lørdag den 12. juli 2008

Dag 2 / Dragør-Stubbekøbing

Farvel til Dragør og ud på Sundet. Vejret var meget fint, hvilket vi satte stor pris på, da vi skulle sejle over Køge Bugt, som kortvarigt giver én fornemmelsen af at være ude på det åbne hav! Herefter flot sejlads langs Stevns Klint og udsigt til den smukke Højerup gamle kirke, som ses nedenfor.


Højerup Gl. Kirke.


Også turen gennem Bøgestrømmen er en helt særlig oplevelse – en tur som nogle af Anders' virtuelle norske venner fra nyhedsgrupperne pga. den ringe dybde i sejlrenden ikke tør tage... Men det gjorde vi, og vi fulgte godt med på plotter og søkort.

Vi havde besluttet os for at tage til Bogø. På dét tidspunkt var det blæst godt op, og Bogø Havn, som viste sig at være meget lille og trang, lå i pålandsvind. Dette fik på bitter vis at føle, da vi efter at være gået ind gennem en indsejling fyldt med ålegræs, kom ind i havnen uden at finde plads og besluttede os for at gå ud igen. Da Anders forsøgte at vende båden, tog vinden over, og vi mistede kontrol og styring og blev kastet ind i kajkanten! Helle nåede ikke at tage fra med en fender, men heldigvis satte oplevelsen ingen spor ud over det rust, der nu var tørret af på gummilisten, og den forskrækkelse, vi begge havde fået.

Vi skyndte os ud og strøg over på den anden side af Grønsund til Stubbekøbing, hvor vi håbede at være lidt mere heldige. Det var vi ikke. Faktisk var uheldet på Bogø blot den første af en række mere eller mindre betydningsfulde uheld. Først lagde Helle ud med at tabe flaget i vandet, da hun skulle snuppe en fender i en fart. Det blev på trods af blæst og uro hentet op igen med bådshagen. Indsejlingen mellem pælene var heller ikke for køn. Vi stødte på med fenderne, og Anders kunne med sidevinden ikke helt få styr på båden. Da vi endelig var på plads, fik vi at vide, at vi ikke kunne ligge der, da havnefogeden skulle bruge pladsen næste dag kl. 9. En lokal søulk trumfede dog igennem og gav os lov til at blive.

Endelig faldt roen lidt over os, og vi kunne pusle lidt med lidt vedligeholdelse – og Anders fik efter turen gennem ålegræsset den for vores videre tur den meget heldige indskydelse at tjekke søvandsfiltret. Det var rigtig nok fyldt med ålegræs. OG fragmenter af de uundværlige impeller, som er nødvendige for, at motoren kan fungere – uden at brænde sammen... Kort sagt, det var "ikke godt", som Anders udtrykte det lettere underspillet. Det hjalp ikke på udsigterne, at det var sent lørdag eftermiddag, og at Stubbekøbing ikke syntes at være landets mest opdaterede og velassorterede købecentrum. Der var ikke gode udsigter, og vi var strandet i Stubbekøbing...


Havnen i Stubbekøbing.

Over for tanken om at tilbringe resten af ferien i Stubbekøbing, gik Anders i aktion. Først blev der ringet til en Volvo Penta Action Service i Sverige – de kunne hverken hjælpe fra eller til. Så efterlyste han råd og idéer hos sine nyhedsgruppevenner. Dernæst kom havnefogeden os til hjælp med nummeret på en lokal mekaniker, som mentes at kunne løse problemet. Men nej, denne havde ikke de rigtige impeller på lager. Anders fik dernæst kontakt til en mand i Vordingborg, som lå inde med de rigtige impeller – uden dog at kunne sætte dem i. Det kan Anders gøre selv, mener manden – bare han henter dem i Vordingborg. Så det vil vi gøre i morgen (under fuld tillid til, at vi ikke går i stå på halvvejen).


Solnedgang i over Grønsund.


Efter de store sindsbevægelser og hårde arbejde på at løse impellerproblemet trængte vi ro og gode oplevelser, og solnedgangen over Stubbekøbing var vidunderligt smuk og blev flankeret af en lokal trompetists fortolkning af diverse skønne danske melodier. Hurtigt var kajen fyldt med mennesker, der både nød solnedgang og trompet – og pludselig var det helt hyggeligt at være i Stubbekøbing....


Stemningsfuld trompetmusik på havnen i Stubbekøbing.

Ingen kommentarer: